Мария Габриел призова вторите в парламента да преосмислят позициите си

Преговорите за правителство между „Продължаваме Промяната-Демократична България” и ГЕРБ-СДС вероятно ще продължат. Мария Габриел призова вторите в парламента да преосмислят позициите си.

„Разговорите не са в ледена епоха, но няма и слънчеви лъчи. Разговори може да има, ако бъдат преосмислени форматът, съставът, принципите и доверието. Призовавам ПП-ДБ да преосмислят всичко”, заяви Габриел.

Добрев: „Продължаваме промяната” нямат морал за мандат

„Не като ултиматум, а като съвет: „Сменете подхода”. Ако искате вземете пример от нас. Ние направихме всички невъзможни компромиси - няма да е с първия мандат, няма да е с ярки политически фигури. Не може с 15 процента да получите цялата власт. Предложете друг формат и говорете с нас и другите партии”, каза Томислав Дончев.

От „Продължаваме Промяната” отговориха, че първата им покана ще бъде към ГЕРБ-СДС.
„Трябва да седнем заедно, за да видим какво се крие под тези формулировки. Ще говорим с другите, но мнозинство най-лесно е с ГЕРБ-СДС. Първият разговор винаги трябва да е с тях, защото от него зависи другото”, обясни Николай Денков.

Габриел: Разговорите с ПП-ДБ не са в ледена епоха, но няма и слънчеви лъчи

В залата от ПП излязоха с декларация с призив към политическите формации за подкрепа и с укор към Президентството.

„Използвам тази трибуна, за да изразим мнението си, защото тази възможност ни беше отнета вчера в Президентството”, коментира Даниел Лорер.

Митев: Не сме слуги на никакви посолства

„Ако „порочната сватба" между ГЕРБ и ПП се случи, гражданите ще нахлуят в парламента”, заяви от своя страна Мустафа Карадайъ.

От „Има такъв народ” са категорични - няма да влизат в никакви преговори с ПП-ДБ, освен ако съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев не напуснат партията.

„Търсене на компромис с хора които искат да овладеят държавата е морално укоримо. Компромис е останалите партии да говорят за кабинет без ПП. Това е компромис”, категоричен бе Тошко Йорданов. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.