Разговори може да има, само ако бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието, каза бившият еврокомисар

Разговорите с ПП-ДБ не са в ледена епоха, няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете. Разговори може да има, само ако бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието. За да не стигнем до ледена епоха, която освен нас ще замрази и държавата, призовавам ПП-ДБ за преосмисляне на тези неща. Това каза Мария Габриел по повод замразяването на разговорите между ГЕРБ-СДС и втората политическа сила - ПП-ДБ, за съставяне на кабинет.

Добрев: „Продължаваме промяната” нямат морал за мандат

"Разочарованието в обществото е огромно. Недоверието в партньорите ни е огромно. Страхът в администрацията е потресаващ. От тази криза се излиза само с усилие за доверие от страна на всички участници в обществено-политически живот и цел. Ако истинската цел е да стабилизираме държавата и да се погрижим за хората, то всеки да направи крачка назад и да предложим работещо решение, което да носи обединение и стабилност. Мандатоносителят е на ход - да търси и намери подкрепа", каза още Габриел на брифинг във вторник.

Според Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС има "фактическа война между институциите".

Митев: Не сме слуги на никакви посолства

"Искам да кажа нещо, което моля да не бъде приемано като ултиматум. Уважаеми колеги, сменете подхода, така няма как да стане. Ако искате, вземете пример от нас - ние направихме всички възможни и невъзможни компромиси. Не може с 15% от нардоните представители да получиш цялата власт - това не е честно, не е европейско и не е демократично", обърна се Дончев към ПП-ДБ. И за пореден път подчерта, че страната ни се нуждае от работещо правителство.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.