Как човечеството трябва да се усъвършенства?

Еволюцията предопределя приятелството между човека и робота. Светът ни се трансформира, а времето за адаптация изглежда все по-недостатъчно.

„Винаги сме били изненадвани от разни събития като хора, но все пак този момент се очакваше от много дълго време. Ние сме едва в началото на един много дълъг процес на роботизиране, който едва сега започва, на изчистване на част от механичната работа от човека”, коментира Мария Тодорова, основател на дигитална агенция.

Въпрос на  време е всичко да бъде механизирано.

„Аз лично се надявам човечеството да използва това като възможност, да насочи цялата система на работа в посока на развиване на творческото мислене на всеки един индивид. Тук говорим не само в областта на изкуството. Творческият потенциал трябва да бъде развит във всяка една област”, коментира още Мария Тодорова.

Единственото, което може да ни спаси от изкуствения интелект е, ако ние станем незаменими.

„Незаменими  няма да сме чрез свършване на творческа работа, а ако винаги сме една крачка напред  умствено пред технологията. Цялата система трябва да бъде видоизменена в посока на квалифициране на хората и развитието на човечеството в една друга посока „ допълни  Мария Тодорова.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook