Той настоя да се провери раздавани ли са милиарди от министерства

Първо заседание на новото редовно правителство с премиер акад. Николай Денков. Пред министрите той посочи непосредствените задачи, по които трябва да се работи - подготовката на бюджета, окомплектоването на министерствата и довършването на управленската програма.

„Моля ви да действате експедитивно и решително в изпълнението на тези задачи, защото нямаме време. Никой няма да ни даде 100 дни. В същото време, това не трябва да става за сметка на качеството”, посочи министър-председателят.

Снимка: БГНЕС

Денков обърна внимание на публикации в медиите за „раздадени, предоставени средства в доста големи размери - милиарди левове, без да е достатъчно ясно дали са насочени целесъобразно”.

„Появи се и информация, отново в медиите, за забавени процедури в някои министерства, от които също може да настъпят загуби в големи размери. Не знам дали тази информация е вярна - трябва да се провери”, настоя премиерът.

Денков апелира министрите да проверят какви големи разходи са били направени в министерствата през последните седмици и месеци и дали има забавени процедури. „Всяко забавяне може да коства много скъпо на бюджета на държавата”, предупреди той.


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.