27-годишният Мохамед Хамдо беше пуснат под домашен арест

Сириецът, стрелял многократно с газов пистолет в тунел в София, беше пуснат под домашен арест. 27-годишният Мохамед Хамдо беше изправен пред съда заради инцидента, станал в сватбения му ден. В съдебната зала присъстваше и съпругата му.

В събота, деня след тържеството, му беше повдигнато обвинение за хулиганство, извършено с изключителна дързост. Според прокуратурата той е произвел множество изстрели и затова трябва да остане в ареста. Това, че е чужд гражданин, също беше основание да се предположи, че задържаният може да се укрие, ако бъде освободен.

В съда от защитата изтъкнаха, че няма очевидци, които категорично да посочат кой е натиснал спусъка в тунела към кв. "Люлин". Адвокат Емануил Йорданов допълни, че газовият пистолет, с който е стреляно, можело да даде възможност на човек да изрази радостта си.

Задържаха мъж, стрелял в тунел в София (ВИДЕО)

С помощ от адвоката си Светла Йорданова, Хамдо успя да каже ЕГН-то си и постоянния си адрес - жилище в София, в което заживял преди две седмици заради предстоящата сватба.

В последните си думи пред магистратите сириецът заяви на развален български: “Съжалявам, за това, което направих! Моята сватба и щастие... Аз доброволно направих всичко това".

Съдът обаче счете, че е налице опасност да се укрие заради връзката му със Сирия и защото деянието му е създало риск за гражданите. В крайна сметка магистратите решиха да пуснат Хамдо под домашен арест, вземайки предвид, че той има адрес в България и чисто съдебно минало, сключил е брак и работи на трудов договор. Съдът постанови сириецът да изтърпява наказанието си в брачното жилище. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.