"Нарушени са принципи на международното право", изтъкна Асен Генов

„Не мога да се съглася, че като членове на НАТО трябва да помагаме на военния конфликт в Украйна. НАТО не е въвлечено в този конфликт официално. Освен, ако не кажем, че Русия и САЩ воюват на територията на Украйна и загиват украински граждани. Тази война не започна миналата година с нахлуването на Путин в една суверенна държава, тя започна много отдавна. В целия разговор винаги чуваме едната страна на нещата. В Америка сега има един огромен скандал – за подкупите, които е взимал техния президент Джо Байдън и сина му, за свалянето на украинския главен прокурор. В България медиите не говорят за това”. Това каза юристът и съпредседател на ВМРО Александър Сиди.

Според блогъра Асен Генов става дума не за корупция, а за съмнения за корупционни практики около отстранения тогавашен прокурор на Украйна. "Нарушени са принципи на международното право и не може с военна агресия да откъсваш територия от суверенна държава", каза Генов.

По думите му президентът Румен Радев трябва да се притеснява за своя политически проект, а не за обезоръжаването на Българската армия.

„Нашите партньори в САЩ, от които си закупихме преди 3 г. с пари самолети и те трябваше вече да са дошли, те можеха да кажат, че ще ни дадат заместваща мощност, за да предоставим самолетите”, обясни Сиди. По думите му всички, които сега искат да дадат оръжие на Украйна, преди години бяха против това, пускаха сигнали до прокуратурата защо сме модернизирали щурмовите изтребители Су в Беларус. „Къде да ги направим, в Италия”, запита Сиди.

„Какво значи мир и неутралитет, когато на 300 км от нас се води война. Когато казваме да дадем помощ на Украйна – какво да дадем”, запита Сиди.

Целия разговор гледайте във видеото.