"Разумно е да се върнем в рамката на управленската програма", обясни депутатът от ПП-ДБ

„Разчитам политическите ни партньори да спрат задкулисните договорки в парламента за търсене на „плаващи мнозинства”. Ако крайната цел на тези мнозинства е да бъдат овладени регулаторите, да бъдат направени процеси, които да имат последствия в бъдеще - няма как да участваме в това нещо. Единственото разумно е да се върнем в рамката на управленската програма. Не трябва да забравяме, че е излъчено експертно правителство с уговорка да се извърши ротация на премиера, която ще стане, ако правителството има достатъчно живот това да се случи”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Свилен Трифонов в ефира на „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Красимир Стойчев: Това правителство ще издържи до местните избори

„След изказването на Бойко Борисов няма никакво съмнение, че ние не сме коалиционни партньори. По отношение на това, което си казаха лидерите на ПП и ГЕРБ не виждам нищо лошо, че това се случи в кулоарите на парламента. Това не е коалиция”, каза депутатът от ПП-ДБ.

Сблъсък между лидерите на първите две политически коалиции (ОБЗОР)

По думите му трябва да се върнат към управленската програма и да видят дали е полезна за България. „Единствените отношения, които имаме с ГЕРБ-СДС са, за да реализираме нашата управленска програма, която е одобрена по секторни политики. Обществото стана свидетел на тези разговори. Нашата цел не е била да излъжем някого или да подведем избирателите си”, каза Трифонов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За ощеновини харесайте и страницата ни във Facebook.