Българският баскетболист ще заиграе в NBA

Българският баскетболист Александър Везенков все още не е получил официално предложение от "Сакраменто Кингс", но се очаква офертата от клуба от Националната баскетболна асоциация (НБА) да бъде за много изгоден договор, твърди специализираното издание Eurohoops.net.

Александър Везенков е на път да заиграе в NBA

Везенков вече очаква официалната оферта, а ръководството на настоящия му клуб "Олимпиакос" наскоро публично обяви, че иска да го задържи в отбора, което предполага и увеличение на заплатата. Финансовите ресурси на тим от НБА, обаче, плюс безспорно силният интерес на "Кингс" към българина, вероятно сериозно ще наклонят везните при избора на Везенков.

Възможно е българският национал да получи предложение в рамките на 5-7 милиона долара на сезона - цифри, които биха били доказателство колко високо "Сакраменто" го цени и които "Олимпиакос" не би могъл да конкурира.

Очаква се Александър Везенков да говори с президентите на "Олимпиакос" преди да вземе окончателно решение, но особено по отношение на финансовите параметри "Сакраменто" има надмощие.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Кремена Младенова, БТА