Поройният дъжд е съсипал част от инфраструктурата в района

Частично бедствено положение е обявено в община Лом. Това съобщиха от администрацията на Facebook страницата си.

Причината е поройният дъжд, който е съсипал част от инфраструктурата в общинския център и селата Орсоя и Сталийска махала. Според заповедта на кмета д-р Георги Гаврилов частичното бедствено положение ще важи до 17:00 часа на 28 юни. От общината информират, че заради пропадания на пътната настилка, вследствие на  дъжда, четвъртокласният път Сталийска махала - Орсоя е затворен за движение. В момента нанесените щети вече се оценяват и се извършват възстановителни работи.

След наводненията: Продължава разчистването на щетите в Монтанско

Силният дъжд на 24 срещу 25 юни причини наводнения и в два квартала на Монтана, както и в селата от общината Студено буче, Войници, Доктор Йосифово, Винище, Горна Вереница, Николово и Долно Белотинци. Според информация от Община Монтана за кратко са паднали 70 литра на квадратен метър.

Кметът Златко Живков обобщи, че това е най-тежкият като наводнения юни от 20 години насам, а от началото на месеца досега три пъти общината е влизала в извънредни ситуации. За БТА от Община Монтана съобщиха, че в момента ситуацията е овладяна, но щетите тепърва ще се оценяват и  отстраняват.   

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Мая Ценова, БТА