ГЕРБ да пооберат изказа си, призова премиерът

Нова размяна на критики и препоръки между управляващите. Премиерът Николай Денков се обърна към ГЕРБ-СДС с призив да „пооберат изказа си" за това какво е правителството.

„Коалиционното споразумение е усилие на парламентарните сили. Ние в МС си вършим работата, действаме по всички поставени задачи. Основните противоречия са свързани с приемането на законите в парламента”. Това заяви премиерът Николай Денков пред журналисти.  

Той потвърди, че предстои лидерска среща, на която ще присъства и той. Разговорите щели да се проведат в следващите дни.

Денков: Твърденията, че само ПП взима решенията в кабинета, не са верни

По думите на Денков парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да изяснят въпроса под каква форма ще продължи управлението, но неговото мнение е, че за подписване на коалиционно споразумение няма време. Подобно действие би могло да отнеме месеци.

Премиерът допълни,че има списък с имена за нови областни управители, но няма да ги предложи на Министерския съвет, докато не се стигне до консенсус.

По отношение на военната помощ за Украйна, Денков каза, че вторият пакет е много подобен на първия. „Изпращането не е еднократен акт. Първият пакет беше изпращан с месеци, така ще е и с втория”, обясни Денков.

Тагарев: Изпращаме на Украйна годни стари неща, ще бъдем компенсирани финансово

Той атакува служебния кабинет, за това че не е приел действия за решаване на казуса с централите в Маришкия басейн. Редовната власт обмисля стратегия как те да продължат да функционират, но премиерът успокои, че заетите там няма да си загубят работните места.

„Служебното правителство не е изпратило официално становище. Няма концепция какво да се прави за въглищните централи. В момента се оформя такава, но реализирането ѝ минава през подготовка на конкретните териториални планове и уточнване на това какви инвестиции трябва да бъдат направени”, обясни премиерът.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.