Целия разговор гледайте във видеото. „Ако си много добър експерт, не може да пишеш списъци кои журналисти да влизат в „твоята” сграда”, даде пример той

„Докато в правителството фигурират Кирил Петков и Асен Василев, които разглобиха държавността в страната, не бихме влезли във взаимоотношения с тях… Веднъж след като се показа, че има и много по-лошо от ГЕРБ, в лицето на „Продължаваме Промяната”, сме изправени пред казуса да избираме между две лоши неща. За мен по-опасни за държавността са ПП. „Продължаваме Промяната” не са елемент от бъдещето на България”. Това каза бившият министър на регионалното развитие, а сега депутат от ИТН Гроздан Караджов в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS.

Относно депутатските имунитети Караджов каза: „Всеки, включително и Бойко Борисов, е невинен, докато не мине през съда и не бъде обявен за виновен. От тук е въпросът – трябва ли да има комисии (в парламента за имунитета). Трябва, ако прослушате онзи запис, разпространен от Радостин Василев”. ПП ще перат ГЕРБ, а от друга страна ГЕРБ ще им дадат цялата власт или поне цялата”, каза Караджов. Той даде пример с номинирания за началник на Гранична полиция Антон Златанов, който отказа поста, но след това стана ясно, че изпълнява поста временен началник на Гранична полиция. Караджов припомни, че Златанов не наказа полицаите, които биха студенти на протестите от 2020 г.

„Ако си много добър експерт, не може да пишеш списъци кои журналисти да влизат в „твоята” сграда”, даде друг пример Караджов, визирайки заповед на финансовия министър Асен Василев, с която се ограничава достъпа до пресконференции във ведомството на определени журналисти. „Да си експерт, но да нямаш хал хабер понятие от политика - и едното, и другото е вредно”, каза Караджов. Според него предложеният от Асен Василев Бюджет 2023 е измислен. „Няма как да се случат верни цифрите”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.