"Вторият мандат е последен, там се показваш какъв си, а не какъв искаш да те видят”, каза Бабикян по адрес на Радев

„Думите са оръжие в политиката и парламентът е място за тяхната употреба”. Това заяви бившият депутат и пиар експерт Арман Бабикян, един от организаторите от началото на протестите до фонтана на президентството през 2020 г., в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Той обясни, че тогава тримата – Бабикян, адвокатът Николай Хаджигенов и скулптурът Велислав Минеков, са излезли да защитят една институция, която бе атакувана от друга институция. Припомняме, тогава прокуратурата нахлу в сградата на президентската администрация.

Прокурори влязоха в президентството (СНИМКИ)

Протестите на фонтана отпушиха тапата на страха, хората се осмелиха, каза Бабикян. „Спомнете си всички тези 12 г. (управление на ГЕРБ) – накрая дори не смееха да споменават името на Борисов. Страхът бе сковал всичко, никой не смееше да гъкне. България имаше нужда да изхвърли тази тапа. Събарянето на стената бе сериозен акт, но изграждането на новата структура на страната ни е още по-трудна работа”, обясни той.

„Вторият мандат на Радев не се дължеше на него. Ако имаше сериозна алтернатива срещу Радев, която не е лява, щяхме да сме там. ГЕРБ не се асоциираше с дясно или ляво, а с диктатура или не-диктатура. Вторият мандат е последен, там се показваш какъв си, а не какъв искаш да те видят”, каза Бабикян по повод промените в поведението на държавния глава през настоящия мандат.

„Интересът на България не е в Евразия, децата, мечтите на българите не са там”, обясни Арман Бабикян. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.