Голямото прибиране започна на пръв поглед спокойно

В третия ден на събора на Рожен хиляди тръгнаха обратно на път. Още рано сутринта беше видно, че голямото прибиране от Рожен към останалите точки на страната започва. Очакванията трафикът да бъде тежък не се оправдаха в обедните часове. Причината - повечето хора избраха обществения транспорт за качване към събора.

Последен ден от Роженския събор

„Предишни години съм идвала с колата и няма къде да се паркира. После има задръстване и е много лошо. Сега има автобус през 15 минути”, обясни посетителка на събора. Нощните курсове на обществения транспорт се оказали най-важни за избягване на задръствания след края на вечерните концерти.

Голямото прибиране през днешния ден започна на пръв поглед нормално. Движението на пътя между Рожен и Асеновград и в двете посоки беше спокойно. Ситуацията се усложни на разклона за Кръстова гора, където се събра автомобилният поток. 8-те километра до Бачково се преминаваха в колона за 40 минути.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook