Борисов и Радев са се концентрирали да ликвидират ПП, смята политологът

Президентът Румен Радев има маниакална страст и желание за управление чрез служебни кабинети. Няма правителство, програма, идейна група, която да не бъде разбивана отвътре и инженерстване от страна на президентството. Това каза за "Офанзива с Любо Огнянов" политологът Калоян Методиев.

Калоян Методиев: Президентът дестабилизира партийната система у нас

"Президентът може да е краен евроатлантик, а в другия русофил. Той винаги ще е обратното, на това, което може да стои на пътя му към властта. Радев четеше от листчета и се оплете пред Зеленски, когато излезе от предварителния си сценарий, беше смачкан. Предполагам, че сега ще се опита да направи пак по-рязък ход и да се изкара евроатлантик. Цялата инфраструктура на служебния кабинет в момента се е прицелила в местната власт, за да се изгради база за партия или да разклати държавата", коментира той. 

По думите му в момента патриотизмът е изкривен, а има и вкопчване в миналото. "Епитетите в политиката няма да спрат. Борисов и Радев вече не говорят един срещу друг, двамата са се концентрирали да ликвидират ПП, но те вече сами го направиха, влизайки в коалиция с ГЕРБ", заяви политологът.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook