Таско ЕрменковНе беше показан нито един документ, че има законово основание за прекратяване на концесията

БСП иска обосновка и причини дали пристанището "Росенец" ще се върне на държавата без вредни последствия за гражданите. Защо трябваше да се случи в 12 без 5? Дали се целеше да обслужи нечии интереси? Не беше показан нито един документ, че има неизпълнение на концесията или законово основание за прекратяването ѝ. Това каза Таско Ерменков от БСП в "Офанзива с Любо Огнянов".

Пламен Данаилов: "Лукойл" може да заведе дела срещу България заради "Росенец"

"Точката за прекратяването на концесията за "Росенец" беше вкарана в последния момент и без оценка на въздействието. Контролът и сега е държавен, митницата е там. Създават се рискове по арбитражни дела с това решение. Каква е разликата между пристанището и летището в Пловдив? То за пореден път ще бъде дадено на концесия. Там сме против концесията", посочи той. И допълни, че президентът има две лица.

"Имаме президент за външна и вътрешна употреба. Има проатлантическа позиция в чужбина, а патриотическа у нас. Той се опитва да влезе под кожата на избирателите с псевдопатриотични послания и се е прицелил във властта чрез местната власт. БСП не се страхува от него, вече сме му яли попарата, но "Възраждане" да му мисли, прицелил се е в техния електорат", смята депутатът.

По думите му за последните 2 години България е платила 1,4 млрд. повече за газ. ''След прекратяването на договора с "Газпром", започна търсене на по-скъп газ. Австрия, Унгария, Сърбия, Словакия ползват тръбен газ от Русия, който минава през България. Нищо чудно да се случи същото и с нефта, а тогава ще плащаме по-скъпо", прогнозира Ерменков. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook