Издирването на другото 9-годишно момиче продължава

Открито е тялото на едно от децата, изчезнали във водите на язовир Камчия, обявиха от полицията в Бургас. Сигналът е подаден от 24-годишен мъж, извършвал обход на района на водоема. Той съобщил, че на около два метра от брега на повърхността във водата е забелязал човешко тяло.

По време на пикник: Две деца изчезнаха в язовир Камчия

Установено е, че това е тялото на 14-годишното момиче от село Подвис, потънало в язовира, заедно с друго 9-годишно момиче от с. Везенково на 15 юли. Тялото е открито на около километър от мястото на удавяне. Ще бъде направена аутопсия.

Работа по издирване на второто дете продължава. Двете момичета изчезнаха във водите на Камчия на 15 юли. В района на язовира на пикник са били две семейства с пет деца. Около 15 ч. всички са влезли да се къпят във водоема. Родителите са разказали пред униформените, че в един момент и петте деца започнали да потъват. На виковете им за помощ реагирали близките им, които са успели да извадят само три от децата. 

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Галя Тенева, Мартина Христова , БТА