Авторката акцентира на танца, грацията и красотата

Танц, грация и красота могат да се видят в скулптурите и картините на Любка Кирилова. Изложбата показваща балетното изкуство се намира в галерия „Сердика”.

„Тази изложба, за да се реализира със скулптури и картини, стана инцидентно и трябваше в рамките на 2- 3 месеца да направя всичките неща, защото за много кратък срок беше обявено и доста усилия ми костваше, но в крайна сметка мисля, че се получи една много приятна изложба”, разказа Любка Кирилова, скулптура и живопис.

Освен на тема балет, сред скулптурите, има изобразяващи и фламенко танц. „Времето за обмислянето на темата, скици, идеи и реализация във восък, след това се отливат, това отнема около 2 месеца”, допълни Любка Кирилова.

Изложбата показва и картини на балерини. „То си е една връзка между скулптурата и рисунката и живописта.То си е едно мое вътрешно настроение и усещане в тази посока и си върви в комплект. Тази живопис я направих специално за изложбата, но тя не може да бъде на друга тематика, освен на танц и балет”, разказа още авторката на изложбата.

Изложбата може да си види до 29 юли.

Повече гледайте във видеото.

Редактор: Вероника Димитрова