Според него отпадането на забраната за внос на украинско зърно ще намали цените на хранителните продукти

Очаква се отпадането на забраната за внос на украинско зърно да намали инфлацията и цената на хранителните продукти. Това коментира в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS народният представител от ПП/ДБ Любен Иванов. Той уточни, че с решението фокусът на правителството се насочва не само върху зърнопроизводителите, но и към всички потребители.

„Разговорите със зърнопроизводителите продължават. България ще настоява за допълнителна подкрепа от ЕС. Ще има развитие на политиката на правителството спрямо тях и смятам, че няма да се стигне до сътресения на пазара”, уточни Иванов.

Парламентът реши: Отпада забраната за внос на зърно от Украйна

Той подчерта, че правителството наблюдава европейската практика за надценките във веригата от производителя до потребителя и смята да предприеме мерки, с които да я ограничи. „Тези мерки ще дадат своя ефект и ще се стигне до намаляване на цените на хранителните продукти”, добави народният представител.

Любен Иванов уточни, че се с кандидатурата си за кмет на Видин цели да работи за подобряване на градската среда в населеното място. Той уточни, че икономиката и развитието на турзима също ще бъдат част от приоритететите му.