Надявам се изборите да не бъдат откраднати от Ваня Григорова, заяви още тя

Властта беше напълно неподготвена за кризата със земеделците. Тя беше очаквана още от 15 септември, когато падна забраната за внос на украинско зърно, царевица, рапица и слънчоглед. Денков прекрачи моралния код, наричайки терористи хората, които ни хранят. Това заяви за "Офанзива с Любо Огнянов" Мая Манолова, председател на "Изправи се, България".

"Трябва да има повече уважение към тях, особено след като измиха срама от правителството. Докато останалите държави, които страдат от украинския внос, продължиха забраната, нашият кабинет единствен клекна на европейските чиновници. Благодарение на правителствата на Полша, Унгария, Словакия и на протеста в България, бяха предприети мерки", коментира тя. 

Манолова: Обединение между ПП и ГЕРБ не би било коалиция, а диагноза

По думите ѝ няма почти никаква връзка между цените на суровините и на хранителните продукти. "Млякото на 70 стотинки се плаща на фермерите, а в магазина се продава на 3,20-3,50 лева. Причините за драстично и несправедливо високите цени на храните у нас са две. Най-голямата е липсата на мерки от страна на правителството, а освен това няма и споразумение с големите вериги за овладяване на цените. Няма европейска държава, която да не е предприела мерки. Ние предложихме решение - таван на надценката от 10% на 25 основни продукта", заяви Манолова.

Според нея есента и зимата ще бъдат тревожни за потребителите. "Има нелоялни търговски практики, намалява се грамажът. Така се подвеждат потребителите, че не е вдигната цената. Контролните органи - КЗП например, трябва да се намеси", смята Манолова. И допълни, че очаква Ваня Григорова да продължи да се бори срещу модела "Борисов", както е направила тя с кандидатурата си за кмет за София. "Надявам се изборите да не бъдат откраднати от нея", добави Манолова.  

Целия разговор гледайте във видеото.