Това коментира кандидатът за кмет на партията

Виждам как бъдещето на децата ми, които живеят в Пловдив, се ограбва всеки ден пред очите ми. Градът е буквално задръстен с проблеми, прашен, мръсен и се управлява в една огромна корупционна схема и измама. Искаме да променим всичко това. „Възраждане” е правилният избор за това градът да може да тръгне напред. Това заяви в „Офанзива с Любо Огнянов” кандидатът на партията за кмет на Пловдив Ангел Георгиев.

„В момента имаме едно порочно управление на ГЕРБ, което започва множество проекти – абсолютно е наясно, че няма как да ги реализира в поставените срокове. Но целта му е да усвоява, особено докато е на власт. Това усвояване води дотам, че реализирайки тази корупционна схема, парализират целия град. В момента те фалираха общината. Заложиха един кух бюджет и ние виждаме как той е нереалистичен”, допълни той.

Георгиев даде заявка, ако бъде избран, да реализира проектите един по един, със скоростно, ударно темпо. „А не да започваме няколко наведнъж и всички те да се влачат изключително бавно”, подчерта кандидатът за градоначалник на „Възраждане”.

Той коментира и наскоро разразилия се скандал в Общинския съвет на Пловдив по отношение сделката, свързана с покупка на 67 декара от Община Пловдив за 29 млн. лв. около Гребната база. „Ако управлявахме ние, нямаше да направим заменки, така че да се стигне до нуждата общината да откупува този парцел. Ние сме против това да се случва на такава надута и нереална цена. Искаме зелените площи да бъдат запазени, но да става на справедлива цена, за да не се ощетяват гражданите”, е позицията на Георгиев.

Относно „Пловдивския панаир”, кандидатът за кмет на „Възраждане” подчерта, че това не е затворена страница. „Нашата визия е, че компетентните органи и съдът трябва да вземат решение, отговарящо на истината. Ще се борим Панаирът да функционира, да не се променя и да няма строителство. Изправяме се срещу това всеки един квадратен метър в града да бъде заплашен от презастрояване”, каза Георгиев и уточни, че предлагат да бъдат създадени нови квартали, извън сегашната територия на Пловдив.

Повече за плановете му гледайте във видеото.