От 18 години Станимир Баев е зам.-директор на Математическата гимназия в Бургас

Вече 16 години в Бургас управляват ГЕРБ и издигнатият от тях Димитър Николов. Основното е да се направи анализ на постигнатото, тярбва да се отчетат успехите при подобряване на облика на града. Същевременно обаче имаше и проблеми с благоустройството, комуналните дейности и липсата на бизнес среда. Ниските доходи пък водят до напускане на над 1000 млади хора годишно. Това каза за "Офанзива с Любо Огнянов" кандидат-кметът на Бургас от БСП Станимир Баев.

Професия "кмет": Кой срещу кого се изправя на местния вот

"Неглижирането на проблемите на околните селища доведе до зачестили протести. Надявам се да е дошъл моментът критичната маса да донесе промяна. 75 млн. са заделени за ремонт на пътища и улици. Това е проблем, който доведе до протести, има голямо недоволство заради забавянето. Удължено бе изпълнението на някои дейности. Проблемът е във взаимоотношението между кмета и ВиК. Трябва да се подобри и свързаността между Бургас и "Меден рудник". Чрез втори изход може да се облекчи трафика", заяви той. 

От 18 години Баев е зам.-директор на Математическата гимназия в Бургас. "Разглеждам управлението на училище като мини модел на общината", обясни той. И допълни, че Бургас е бил промишлен град и отново може да стане. "По отношение на туризма е транзитен град към по-атрактивни места в областта. С еднократни културни мероприятия няма как да се развие туризмът", коментира още той. 

Целия разговор гледайте във видеото.