„Не виждам градът да се развива с нужното темпо”, е мнението му

Начинът, по който се развива Варна през последните години, ме кара да се чувствам болно. Не виждам градът да се развива с нужното темпо и потенциал. Затова се кандидатирам за кмет, защото вярвам, че моделът, по който градът се развиваше през последните десет години, вече е изчерпан. Смятам, че това е мнението на повечето варненци. Това заяви кандидатът за кмет на Варна от ПП-ДБ Благомир Коцев.

Като основен опонент в битката за Варна, Коцев определи кандидатът на ГЕРБ Иван Портних. „Той олицетворява модела на управление през последните години и смятам, че начинът, по който се управляваше Варна, е най-лошата форма на управление на модела „ГЕРБ”, подчерта той.

Кандидатът за кмет обещава да извърши ревизия на обществените поръчки за десет години назад. „Управлението на общината се свързва с именно тези обществени поръчки и единици фирми, които винаги ги печелят. Там няма прозрачност. При една такава ревизия смятам, че ще се намерят много интересни факти. Убеден съм, че ще излязат много нередности, обръчи от фирми, хора с прякори”, е мнението му.

Сред плановете на Коцев, ако бъде избран, е изграждането на втори Аспарухов мост. „Този мост е изключително важен за варненци. Има проект и трябва да се направят съответните проучвания и анализи. Една от възможностите е като продължение на бул. „Левски”. Говори се и за мост, който да бъде като околовръстно шосе, свързващо АМ „Хемус” с АМ „Черно море”, заяви кандидатът за кмет на ПП-ДБ и поясни, че би работил с централната власт, за да се започне спешно проектиране на такъв мост.

Важна задача, по думите му, е и привличането на нови инвестиции към Варна. „Градът има потенциалът, но не сме видели нито една такава инвестиция и това е показателно за начина, по който общината работи в тази посока. Можем да привлечем инвеститори в сферата новите технологии, IT специалисти и иновативни производства. Бих работил усилено и за създаване на индустриална зона”, заяви той.

Целия разговор гледайте във видеото.