Петрова се кандидатира за кмет, защото обича града и копнее той да изглежда по по-модерен начин

Кампанията за местните избори е в разгара си. Партията "Възраждане" внесе първия си вот на недоверие към кабинета на Николай Денков. 

В предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS чрез онлайн връзка гостува кандидатът за кмет на Кърджали издигнат от "Възраждане" Даниела Петрова. Още в началото тя обясни, че не е партиен член и не може да коментира политики и възгледи на партията.

„Концентрирала съм се изключително в бъдещата ми работа като кмет на гр. Кърджали. Не мога да взимам отношения, свързани с партийната политика на „Възраждане””, заяви Петрова. И добави, че се кандидатира за кмет, защото обича града и копнее той да изглежда по по-модерен начин.

ОИК-Перник заличи регистрациите на всички кандидат-кметове на четири кметства

„Кандидатирам се, защото за 15 г. натрупах полезен опит. Бях юрист консулт и главен секретар по областна администрация. По-късно работих много с общината и познавам общинската администрация”, посочи тя.

Част от амбициите на Петрова, посочени в предизборния ѝ план, е рехабилитация на пътната мрежа в града.
„Нямам точни разчети колко ще струва това, защото не разполагам с документите. Но например за тези и други подобни дейности в последния бюджет на община Кърджали са били предвидени около 25 млн. лв. за капиталови разходи. По-важният въпрос, освен количеството пари, е те да бъдат разходвани прозрачно и ефективно. Обществените поръчки не само местен, но и национален проблем. Като юрист с опит, знам как те да се направят по начин, по който да участват максимален брой фирми”, каза Петрова.

Посланията на кандидатите на прага на местните избори

Повече гледайте във видеото.