Управляващите на Пловдив и тези, които ги подкрепят са обединени в корупционни схеми, посочи той

Една от най-оспорваните битки на предстоящите местни избори ще бъде в Пловдив. През годините градът под тепетата си е извоювал прозвището синя крепост.

Управляващите на Пловдив и тези, които ги подкрепят са обединени в корупционни схеми. А иначе самият град е доста разединен и това си личи по броя на кандидатите за кметове, излъчени от различни партии, с едни и същи, препокриващи се идеи и заявки за гражданите на града. Това заяви кандидатът на БСП за Пловдив архитект Костадин Палазов в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

„Ние се борим срещу „модела ГЕРБ”, който беше проникнал дори в нашата партия с поставени лица и ние успяхме да се преборим вътре в партията, да се отърсим от тях. За мен удобен противник няма, но този, срещу когото се борим е представителя на ГЕРБ. Защото се борим срещу корупционни схеми от 12 г.”, посочи Палазов.

ПРЕДИЗБОРНИ ЗАЯВКИ ЗА КЪРДЖАЛИ: От „Възраждане” обещават реконструкция на пътната мрежа

Относно паметника на Васил Левски и този на Съветската армия, кандидатът за кмет посочи, че и единия и другия паметник са предмет на уважение от хиляди пловдивчани. „Апостолът на българската свобода е нашата икона в нашите сърца. Всяка една фигура има своята история, за да бъде изобразена на паметника има своята история, за да бъде достойна. И смятам, че не трябва изкуствено да се противопоставя единия спрямо другия. Ние уважаваме делото, за нас Левски е икона. Но не можем да пренебрегнем и резултатите от Втората световна война, на която са дадени хиляди жертви. Този паметник е в памет на победителите срещу нацизма и фашизма”, коментира той.

Относно ремонтите на пътната мрежа в града, кандидатът на БСП каза: „Не са правени изследвания. Това беше нашето предложение – първо да се направи изследване. Има такава програма, закупена преди много години от общината, да се направи изследване на движението. То не е номера да се направи пробив или разширение някъде си. Трафикът е като водата – когато запушиш на едно място, отива на друго.
В момента Пловдив е разкопан на различни места и съответно не знам има ли въобще такава временна организация, която да е приета и разгледана, на много места има хаос.”

МВР: 82 сигнала за купуване на гласове, има задържани

Повече гледайте във видеото.