Според дипломата световната обстановка дава възможност отново да се разгорят различни регионални конфликти

В „Хамас” все повече се радикализира обществеността, която ги подкрепя, особено военното крило, което взе връх над политическото. В Израел също се радикализира правителството, тъй като Нетаняху трябваше да влезе в коалиция с крайнодясна националистическа партия, за да остане на власт. Това заяви дипломатът Валентин Радомирски в „Денят на живо с Наделина Анева” по NOVA NEWS.

По думите му световната обстановка дава възможност на различни регионални конфликти отново да се разгорят. Радомирски заяви, че конфликтът между „Хамас” и Израел е толкова стар и има толкова нюанси, че е в интерес на всички големи играчи на международната сцена.

Отменен е извънредният евакуационен полет за Тел Авив

САЩ и НАТО преминаха към стратегия на изтощаване на основните противници - Северна Корея, Китай, Иран, Русия и Беларус, заяви Радомирски.

Според него Китай са притеснени от решението на Г-20 за ускоряване на транспортния икономически коридор Мумбай-Хайфа. Идея, за която ще бъдат заделени огромни средства, но сега е пред риск да не се реализира заради възобновяването на конфликта.

Целия разговор гледайте във видеото.