Според кандидата за кмет на столицата от "Възраждане" апатията на местно и национално ниво ни води към упадък

 „Искам да върнем усещането за справедливост у хората по отношение на всички политики, които могат да се случват в София”. Това заяви кандидатът за кмет на столицата от „Възраждане” Деян Николов в студиото на „Денят на живо с Наделина Анева” по NOVA NEWS. Той открои най-големите проблеми на София – презастрояването, занемарените междублокови пространства и трафикът.

Деян Николов: Имаме много добри шансове, ще сме на балотаж

По думите му хората нямат връзка с общината и не вярват, че нещо може да се случва по различен начин, дори при елементарни проблеми за разрешаване. Николов даде пример с презастрояването, където трябва просто да се промени наредбата за отстоянието между сградите, така че да не изникват строежи в междублоковите пространства. „Заложили сме това в нашата програма и ще го постигнем”, заяви кандидат-кметът на „Възраждане”.

Според Николов апатията на местно и национално ниво ни води към упадък, който вече наблюдаваме доста години. Той се обяви за провеждането на повече местни допитвания и референдуми по важните за столицата теми – какво да се случи например с платеното паркиране в „Синя” и „Зелена зона’.

Костадинов: Всеки вот на недоверие има своя смисъл

Николов коментира, че София трябва да расте като площ, а не като презастрояване. От екипа му са подготвили пилотен проект на „нов малък квартал” в северната част на София, който да бъде изграден по коренно различен начин „от всичко, което сме виждали до момента”, заяви Николов. Той каза още, че северните квартали на София нямат добра свързаност с центъра, което ограничава инвеститорския интерес и желанието на хората да отидат там да живеят.

Целия разговор гледайте във видеото.