"Ще имаме най-шареното гласуване в София в сравнение с всички избори досега", обясни политологът

„Има знак в отсъствието на депутати по време на гласуването на вота на недоверие към кабинета „Денков”. Демонстрацията вероятно е към лидера на БСП Корнелия Нинова (единият от основните вносители на вота). 1/3-та от депутатите от групата на ГЕРБ не се явяват, защото го считат за незначителен, за абсолютна загуба на време. Ако подходим без символика, Бойко Борисов е редови депутат, а председателката на ПГ на ГЕРБ беше там, за да гарантира, че наличните народни представители ще гарантират така, че вотът няма да мине”. Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS ден след като вотът за недоверие към кабинета не мина.

ПРОВАЛ НА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ: Кабинетът „Денков” оцеля

Според него конституционните промени не могат да минат без участието на ДПС.

Относно местните избори Стойчев обясни, че хората в страната гласуват на местни избори изключително персонално – за хора, които познават, за свои близки. Там кампанията върви от човек на човек, каза той.

За кандидат-кметовете в София политологът обясни, че Антон Хекимян е по-обигран в публичното представяне. „Хората, които ще гласуват за Васил Терзиев, ще го направят от партийно пристрастие”, каза Стойчев. Според него няма победител в предизборния дебат между двамата.

Политологът отчете, че има смяна на поколенията, за младите поколения "Държавна сигурност" не е такъв проблем, както за предишните поколения. "За по-големите софиянци Вили Лилков е безспорният кандидат. Ще имаме най-шареното гласуване в София в сравнение с всички избори до сега. Хората ще гласуват за кмет от една партия, за общински съвет от друга", обясни Стойчо Стойчев.