Тези, които искат да внасят вота, трябва да помислят как да помогнат на правителството да се осигурят повече пари за отбрана, призова той

Няма никакъв резон за внасяне на вот на недоверие заради военната ни политика, тя се развива правилно. Тези, които искат да внасят вота, трябва да помислят как да помогнат на правителството да се осигурят повече пари за отбрана. Това заяви бившият военен министър Николай Свинаров за "Твоят ден". 

По думите му БСП живее благодарение на страха на хората. "Очевидно няма как да се противодейства на една бежанска вълна, щом САЩ и Израел също не могат", смята той.

Ударите по Газа: Кога ще започне пълномащабната атака на Израел

Според него няма военно решение за войната в Газа. "Става въпрос за отговор на действия, които са в нарушение на международното право. Големият проблем не е военно-технически, надявам се конфликтът  да не излезе от границите на Израел. "Хамас" и "Хизбула" са под общ знаменател - въоръжението им идва от едно и също място. Надявам се Израел да е премерен в противодействието, за да има по-малко мирно население в опасност", коментира Свинаров.

Целия разговор гледайте във видеото.