Той съобщи, че са изградени 144 сгради за детски градини в София по време на управлението на Фандъкова

Георги Георгиев, кандидат за общински съветник и бивш председател на Столичния общински съвет, коментира визията на ГЕРБ-СДС при победа на местните избори в София. „На първо място е да продължим с важните инфраструктурни обекти – метрото, инвестициите в кварталите, за които имаме одобрена програма за изграждане на 14 пъти повече тротоари. Само за тази година, в изпълнение на тази програма, сме успели да обновим 3 пъти повече тротоари", каза Георгиев. 

Той изрази своето притеснение относно изказвания в медиите. "В петък сутринта в дебат кандидатът на ПП-ДБ и „Спаси София” каза, че не са спирани парите за метрото в София. Следобед му се притече на помощ финансовият министър с официални прессъобщения. Кашата беше забъркана допълнително в неделя вечер, когато г-н Терзиев заяви, че „няма спиране на парите за градския транспорт”. Това просто не е вярно. Остават 13 дни до изборите и е добре ПП и щабът им да са наясно с фактите. Много ме притесни това, неведнъж сме говорили за "дупката" в градския транспорт заради COVID-19 пандемията, поскъпването на горивата е дефицит от над 140 млн. лв в общинския бюджет. Българските общини не бяха подкрепени по никакъв начин от правителството”, заяви Георгиев.

Витков: Нито един от кандидатите за кмет на София не даде решение на проблемите в столицата

Относно темата за построяването на детски градини Георгиев коментира: „София не получи нито един лев по решение на кабинета „Петков” за детски градини. И същите тези хора днес казват: „Дайте ни да управляваме града, за да построим детски градини”. Вие имахте цялата власт в държавата и наказвахте София. Не разбирам това поведение и няма да спра да задавам тези въпроси”.  

Георгиев съобщи, че са изградени 144 сгради за детски градини в София по време на управлението на Йорданка Фандъкова. „Никога не е имало спиране, в началото на мандата приехме програма – екшън план за строителство, съобразно недостига. Нещото, което направихме и се чудя дали беше правилно, е, че дадохме цялата власт – парите ги осигурява Столична община, а изграждането дадохме на районните кметове”, добави той.

Кандидатът за общински съветник посочи като основна задача на управлението им "да продължат с големите проекти, които преобразяват София".  
„Наред с това обаче, имаме нови булеварди, градските рингове, които облекчават трафика, когато се справим с този сериозен проблем – ние подобряваме и качеството на въздуха”, каза Георгиев. 

Виолета Комитова: Панелните квартали са бъдещето на София