„Искам да изчистя града от корупцията, задкулисието и икономическите обвързаности”, обеща той

Искам да стана кмет на Варна, за да изчистя града от корупцията, задкулисието и икономическите обвързаности. Нашият основен опонент е апатията. Това коментира в „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS кандидатът за градоначалник от БСП Павел Раличков.

Той посочи, че на последните местни избори Иван Портних е избран с активност от 28%, което определи като най-големия проблем на Варна. „Силно се надявам този път тенденцията да е различна. Само една висока избирателна активност може да пребори случващото се в града”, е мнението му.

Сред обещанията на Раличков, ако бъде избран за кмет, е пълна ревизия на общинските предприятия и фирми. „Ще направим пълна ревизия на всички договори и концесии. Например, предприятието „Градски транспорт” е с 10 млн. загуба”, посочи кандидатът за кмет от БСП.

Във връзка със строителството на пътища и извозването на отпадъци, той обяви: „Това ще бъдат първите общински предприятия, които ние ще създадем след встъпването си в длъжност. Защото по тези две пера изтичат най-много от средствата на варненци”.

Той даде заявка да направи ревизия и на всички концесии. „Защото сме сигурни, че в голяма част от тях има нередности. Ако такива бъдат открити, ще стигнем и до съдебно решение на тези проблеми. Директно прекратяваме концесията за извозването на битовите отпадъци и тези за строителството на пътищата”, заяви Раличков.

Кандидатът за кмет каза, че за Варна през изминалите четири години не било направено нищо. „Сега предизборно, ударно, за последните шест месеца се разкопаха повече от 90 улици и междублокови пространства. Това не се прави само преди тези избори, а е практика през последните 10 години”, поясни той.

Целия разговор гледайте във видеото.