Вижте какви са новите проекти на компанията

Елизавета Фучиджи е управляващ партньор на Атлантис Естейтс и има над 10-годишен опит в “горещия” имотен бранш. Компанията е част от Атлантис България Холдинг - създател на едни от най-забележителните жилищни проекти не само в София, но и в Бургас и не спира да твори новия облик на градовете ни.

Срещаме се с госпожа Фучиджи, за да ни разкаже повече за новите проекти на компанията и тенденциите при недвижимите имоти.

Поводът да се срещнем е стартът на два нови проекта на компанията ви „Атлантис София“ - Barcode в Люлин 5 и L6 в Люлин 6. До какъв етап са стигнали двата проекта?

Жилищният комплекс „Barcode” в момента е в напреднал стадий на строителството и е пред Акт 15. Най-новият проект е жилищният комплекс „Atlantis L6”, който в момента е на етап предварителни продажби. През 1-то тримесечие на 2024 година ще стартира и самото строителство.

Знаем, че качеството на един квартал се определя от две неща - заобикалящата среда и хората. Как си представяте, че ще живеят обитателите на новите комплекси?

Нашите комплекси, създадени съвместно с архитектурното студио STARH, предоставят комфорт и висок стандарт на живот, предназначени да отговорят на нуждите на съвременния човек в днешния динамичен свят. Ние се стремим да съчетаем уединението на собствения дом с възможност за пълноценно общуване в общността.

Създаваме открити и защитени пространства, които предоставят връзка с природата и едновременно с това позволяват гледка към града и планината.

Нашите жилища са разнообразни и включват двустайни, тристайни, четиристайни апартаменти и апартаменти със собствен двор. По-големите апартаменти се насочват към активни семейства с деца, предоставяйки им достатъчно пространство и удобства за живота им. В същото време по-малките апартаменти са идеални за млади професионалисти, които са на началните стъпки на своята кариера и търсят съвременно и удобно място за живеене.

Вече над 10 години сте управляващ собственик в агенции с много опит - Атлантис Естейт. Промени ли се търсенето на имоти през тези години не толкова в ценово отношение, колкото като желания и нужди на клиентите? На какво държат най-много, когато търсят имот?

С близо 13-годишен опит като управляващ партньор на Агенцията за недвижими имоти "Атлантис Естейтс", забелязвам, че търсенето на недвижими имоти се е променило значително през годините. Не само в ценово отношение, но и във връзка с желанията и нуждите на нашите клиенти.

Днес купувачите са по-информирани и изискващи относно недвижимите имоти. Те се интересуват от изчерпателна юридическа документация, свързана с имота, и качеството на строителството. Вече не са готови да правят компромиси по отношение на качеството, дори ако това означава по-висока цена. Отличителната черта на съвременния купувач е това, че отделя повече време и внимание, за да вземе информирано решение за покупка на имот.

Също така е важно да се отбележи, че все повече клиенти предпочитат да финансират покупката си на недвижим имот чрез банков кредит. Това им дава възможност да се адаптират към финансовите си възможности и да инвестират в имоти, които отговарят на техните нужди и представи за комфортен живот.

Споделете повече за творческия процес преди стартиране на строежите. Имаше идея за сградите и търсехте терен или обратно - спрямо терена определихте вида и разпределението на сградите?

Първите ни впечатления, когато за първи път стъпихме в квартал Люлин, не бяха и най-вдъхновяващите, ама и не може винаги да се очаква такова начало, нали? :) Но, когато погледнахме терените на проектите "Barcode" и бъдещият "Atlantis L6", тази сцена с необятната гледка към Витоша планина, моментът на вдъхновение беше неизбежен. Този въздух между сградите и потенциалът, който виждахме, ни убедиха, че това е мястото, където искаме да създадем нашите жилищни комплекси.

Заедно с уважаваното архитектурно студио STARH, нашата визия беше ясна - искахме да дадем възможност на хората в този район на София да „дишат“, да имат място за релаксация и да осигурим на техните деца безопасно място за игра и забавления. Взимайки решение за създаването на луксозен комплекс в тази част на града, знаехме, че ще е голямо предизвикателство и ще изисква повече време и усилия. Но бяхме категорични в нашето решение за "Atlantis L6", тъй като вярвахме, че добрият дизайн, използването на висококачествени материали и функционалността са неща, които заслужава всеки жител на града.

Нашата амбиция е да създадем емблематична и високоенергийна сграда в квартал Люлин, която ще допринесе за усъвършенстването на този район и качеството на живот на хората, които изберат да живеят в нея.

Кои са отличителните черти на двата комплекса? Как да изберем в кой да живеем?

Двата наши жилищни комплекса, "Atlantis Barcode" и "Atlantis L6", имат своите неповторими черти и предимства, които ги правят уникални и подходящи за различни нужди и предпочитания на бъдещите собственици.

"Atlantis Barcode" се налага с изключителното си местоположение в непосредствена близост до трамвайната спирка и супермаркети на големите вериги. Партерният етаж на комплекса предоставя множество търговски площи, които ще бъдат дом на магазини, салони за красота и кафенета. Освен това, "Atlantis Barcode" предлага голям паркинг, където всеки собственик ще има собствено паркомясто, което е особено важно в днешно време. Жилищата в този комплекс са компактни, комфортни и с добро осветление, благодарение на големите френски прозорци.

Срещу това, жилищният комплекс "Atlantis L6" се отличава с огромната си територия от 10 000 квадратни метра и 3 отделно стоящи сгради, с четири и девет етажа. Тук предлагаме нестандартно просторни имоти за този район на София, като двустайните апартаменти са с площ от 70 квадратни метра, тристайните - 120 квадратни метра, а четиристайните - от 140 до 170 квадратни метра, включително и апартаменти със собствени дворове около 200 квадратни метра.

"Atlantis L6" се стреми към "баланс" между града и природата и този концептуален дизайн се отразява в използването на бяла плът и меден метален финиш, образуващи елегантна и модерна визия. Просторът на комплекса се подчертава от уютния вътрешен парк и големите пространства между сградите, които предоставят оптимална връзка с околната среда.

Кога се очаква да завърши строежа на Баркод и L6 и да се настанят първите обитатели? Стартирахте ли продажби “на зелено”?

Завършването на строителството на комплекс "Atlantis Barcode" се планира през пролетта на 2024 година. С нашата цел да осигурим на бъдещите собственици най-доброто възможно изживяване, се надяваме, че те ще могат бързо да се нанесат и да се насладят на комфорта и инфраструктурата, предоставени от комплекса.

За комплекс "Atlantis L6" имаме добри новини. Предварителните продажби на имотите в сграда 1 стартираха преди няколко месеца и сме щастливи да обявим, че вече реализирахме 40% от имотите в тази сграда.

Продажбите на сграда 2 и сграда 3 ще стартират до края на месец октомври и тази информация ще бъде официално обявена на нашия уебсайт и в социалните мрежи на комплекса.

Атлантис София е дъщерно дружество на Атлантис България Холдинг, с над 25-годишен опит в строителството на жилищни комплекси. Компанията има над 15 успешно завършени проекта, обхващащи над 200 000 квадратни метра в нискоетажно строителство. През 2020 година са удостоени с наградата “Сграда на Годината”, а през 2019 година са обявени за “Инвеститор на Годината”.