Той призова поне едно от новите пътни трасета да свържат Добрич с останалата част на страната

„Нашият регион е откъснат от години от останалата част на страната. Националната власт не прави нищо, за да подобри ситуацията - не става въпрос само за АМ „Хемус”, която чакаме от 50 години. Става въпрос и за АМ „Черно море” и за новата трансгранична жп връзка между България, Гърция, Румъния, от чиито планове останахме встрани. Управляващите не правят нищо, за да подобрят тази ситуация. Тя минава от Силистра-Шумен и продължава надолу към Южна България. Поне едно от тези трасета е нужно да минава през нашия роден град, за да привлечем инвеститорите”. Това заяви Георги Джендов – кандидат за кмет от „Възраждане” за Добрич в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

29 октомври: Местни избори и час повече сън

Добрич се превърна в най-бързо изчезващата община, най-бързо изчезващата област, дори надминахме Видин, каза Джендов. Според него една от първите стъпки за промяна на ситуацията е развитие на образованието. „Медицински колеж Добрич трябва да се случи”, категоричен е той. Там могат да се обучават медицински сестри, лаборанти.

Джендов обясни, че е нужно да има и университет в Добрич, за да се задържат младите хора в областта.

„В Добрич имаме сериозен проблем със сигурността. Има една анархия, излива се безконтролно яростта. Моралът е отстъпил на безвремието. Няма ред, няма уважение от младите. Нужна е работа в тясно сътрудничество с МВР”, допълни Георги Джендов. 

ПРОВЕРКИ НА РЕГИСТРАЦИЯТА: Хората в Добричко се съмняват за изборен туризъм (ВИДЕО)