Продуктовата линия детски нектари и сокове TEDI е лансирана на българския пазар през 2006 година

26.10.2023 г. – Близо 10 000 ученици от първи до трети клас преминаха обучения за основните правила за пътна безопасност с националната кампания „Пресичам безопасно с TEDI“. В инициативата до момента са се включили 62 училища от 22 населени места от цялата страна. Кампанията се организира за четвърта поредна година от Тимбарк България, съвместно с Министерство на образованието и Министерство на вътрешните работи – Дирекция Пътна полиция.

Тази година уроците бяха в хибриден формат - мултимедийни и практически обучения с полицай. Представители на Главна дирекция „Национална полиция“ заедно с мечето TEDI посетиха училища в шестте най-големи български града – София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе. Под формата на игра те показваха на децата най-често допусканите грешки на и около пътното платно и заедно намираха правилния и безопасен път.

Като част от инициативата е създаден иновативен мултимедиен урок, който е достъпен безплатно и целогодишно за всички училища в страната на https://presicham-s.tedi.bg/. В него са представени трите роли на децата, като участници в движението по пътищата – пешеходци, пътници и водачи. Така учениците от началните класове могат да усвоят важни правила за правилно поведение при пресичане на улици, при пътуване в автомобил и при управление на велосипеди и тротинетки. Урокът включва и онлайн тест за проверка и затвърждаване на придобитите знания.

„Много се радваме от позитивната обратна връзка, която получаваме за кампанията от учителите, родителите и децата, преминали през обученията. С нас се свързаха много директори както на училища, така и на детски градини, които имат желание да се включат в кампанията през следващата година и мечето TEDI да гостува и при тях. Това ни дава уверението, че всичко, което правим с тази кампанията е полезно за обществото и оказва доро влияние на формирането на правилно и безопасно поведение на децата на и около пътното платно.“, коментира Лора Величкова, Бранд мениджър за марката TEDI в „Тимбарк България“.

За TEDI

Продуктовата линия детски нектари и сокове TEDI е лансирана на българския пазар през 2006 година и оттогава е сред най-предпочитаните както от децата, така и от техните родители, поради високото си качество и добър вкус. През 2012 година рецептата е подобрена с добавяне на мед. Освен това соковете TEDI са без добавена захар, без добавени консерванти и без оцветители, разбира се, всичко, според регулациите за сокове и нектари в България.

Брандът TEDI е добре познат на пазара с висококачествените си морковени нектари, но включва още и сокове 100% от ябълки и 100% портокал-мандарина, плодови напитки за по-големите и мус със 100% плодово съдържание под формата на пюре, който е изключително подходящ за междинна закуска именно в училище, между часовете.

Нектарите на TEDI съдържат витамини А и C, които са важни за детския организъм, и се произвеждат по най-модерна бутилираща технология с ниска пастьоризация, запазваща всички полезни вещества.