"Нямам отговор какво ще правим докато построим 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй", каза той

„Протестиращите нефтохимици не са наши синдикални членове, но съм сигурен, че хората имат своите основания да се тревожат за работните си места, макар че, дори и при режим без дерогация, рафинерията ще продължи да работи. В по-дългосрочен план, мисля че работните им места са защитени”. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Счетоводител на „Лукойл Нефтохим”: Компанията няма просрочен нито един данък

Не сме сигурни, че сме ползвали тази отстъпка. Бензинът и дизелът трябваше да бъде по-евтин за българите заради дерогацията. Очевидно „Лукойл” печели повече отколкото трябва, каза той. Смисълът на дерогацията беше затова, че сме най-бедни в Европа, допълни Димитров. Той не вижда опасност за декапитализиране на „Булгартрансгаз”.

Относно въглищните централи, той изтъкна, че има яснота, че въглищата ще намаляват с годините. „Ако стигнат до 200 евро, това е убийствено. Не мисля, че друга заместваща мощност има шанс да гарантира енергийната сигурност на България, освен ядрената. Седми блок на АЕЦ „Козлодуй” ще бъде построен между 2033-34 г. Какво ще правим дотогава, нямам отговор”, каза Димитров.

Колко ще струват новите блокове в АЕЦ „Козлодуй”