Той ще е връзката със Северната скоростна тангента

Днес стартира изграждането на новия булевард „Рожен”, който ще е връзката със Северната скоростна тангента. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на първата копка на булеварда.

Снимка: БТА

Кметът посочи, че това е един от стратегическите проекти в програмата ѝ, в който са вложени много усилия, енергия и инвестиции. Фандъкова обясни, че булевард „Рожен” ще разполага с две платна, по три ленти в посока, като и от двете му страни ще има локални платна. Също така ще има трамвайно шосе, което е част от проекта, заедно с цялата подземна инфраструктура, изграждане на водопровод, осветление и озеленяване.

Снимка: БТА

По думите на кмета тези два километра трасе е трябвало да бъде отчуждено, което е изисквало много работа, за да може да случи и днес да стартира работата по първия участък от 400 метра. Фандъкова посочи, че срокът за изпълнение на цялото трасе е една година и се надява до края на 2024 г. то да бъде готово. В противен случай, изпълнителите ще търпят санкции.

Снимка: БТА

„Много говорим за развитие на северните територии, а това се усети чувствително след изграждането на Северната скоростна тангента”, посочи Фандъкова и допълни, че сега връзките с тангентата дават възможност за едно много сериозно планирано развитие на северните територии. Фандъкова пожела „на добър час” на следващия кмет на София, като обясни, че му оставя няколко стратегически обекта, които са стартирали. 

Снимка: БТА

Източник: Николета Василева, БТА