„Ние правителство с ДПС не сме договаряли”, каза той

Не е изключено в ротацията Николай Денков-Мария Габриел да участва и Делян Пеевски. ПП-ДБ обаче няма да бъде част от мнозинство, което подкрепя такъв сценарий на развитие. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Стоян Михалев от „Продължаваме Промяната-Демократична България”.

Според него ролята на Пеевски като балансьор на сглобката е необходимост. „Знам, че много хора се дразнят от това негово поведение. Нека не забравяме, че той се стреми, и то усърдно, да излезе от списъка „Магнитски”. Същевременно Борисов се стреми да не влезе в този списък. Това са на пръв поглед обединяващи усилия, но те са разнопосочни. Затова много от публичните задачи, които виждаме, са продиктувани от тези интереси”, коментира още Михалев.

ГЕРБ РЕШАВА: Ще остане ли партията в управлението (ОБЗОР)

„Ние сме парламентарно-представителна демокрация. Зад избора на Пеевски стоят значителен брой избиратели. Не сме им влияли. Така или иначе ние правителство с Делян Пеевски и подкрепа с него не сме договаряли. Хубаво е и да си припомняме случая с г-н Мустафа Карадайъ, който първоначално каза, че абсолютно е против каквото и да е правителство. По-късно нещо се случи и той започна да говори други неща”, допълни депутатът от ПП-ДБ. И заяви, че очаква страстите около изборите да се успокоят.

Целия разговор гледайте във видеото.