По думите му ДПС и ГЕРБ нямат интерес да развалят сглобката

Пеевски очевидно държи на вътрешния министър, което прави неговата оставка много трудна. Денков съзнава всичко това, затова го призовава да поеме отговорност. Тече голяма политическа сделка между тях. Това каза за "Денят на живо" социологът от "Галъп" Първан Симеонов. 

Симеонов и Симов: БСП се оказа жива на тези местни избори

Според него полицаите на протеста са тръгнали с палките, вместо да притъпят агресията. "Полицията можеше да реагира мъдро, но и агитките са агресивни. След 18 години трябваше да има по-видими резултати във футбола. Пеевски и Борисов бяха демонизирани като Михайлов, но нищо не се промени. Нищо в България не е чудесно, така че футболът да е", посочи той.

По думите му Пеевски и Борисов нямат интерес да развалят сглобката. "ДПС и ГЕРБ отново са в бяло, защото Денков се кахъри на предна линия. ПП–ДБ трябва да се чудят какво правят в сглобката. Мотивира ги това, че вярват, че народът ще ги оцени, ако работят. Те са по-хитри - раздават пари. Държавата сменя философията си - харчим повече, за да има повече пари у хората, повече потребление. Това е хубаво, ако спиралата на поскъпване бъде удържана", коментира Първанов. 

Целия разговор гледайте във видеото.