Това каза зам.-председателят на парламента и депутат от БСП Кристиан Вигенин

И вторият вот на недоверие към кабинета „Денков-Габриел” не успя да мине. Разногласията партньорите във властта обаче нарастват. Ще се възползва ли от тях опозицията - темата в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” коментира зам.-председателят на парламента и депутат от БСП Кристиан Вигенин. По думите му вотовете на недоверие не се внасят непременно да свалят кабинета, а за да насочат общественото внимание към определени теми.

Според народния представител министрите в настоящото правителство „далеч не са само на „Продължаваме Промяната – Демократична България”. „Възможно е в периода от назначаването им досега да са се случили неща, които да са привлекли тези министри в друга орбита”, посочи Вигенин.

Райчев: Възможно е Борисов да поиска Николай Денков да остане премиер до края на кабинета

Той самият не очаквал да има ротация на премиерите, а по-скоро предначерта два възможни варианта за политическото бъдеще на страната ни: „Единият е пълно преформатиране на управлението, а другият – разпад и нови избори, вероятно заедно с европейските”, обясни зам.-председателят на парламента. Кристиан Вигенин отхвърли вероятността да се създаде кабинет в рамките на това Народно събрание, който БСП може да подкрепи. 

Той коментира и кандидата на БСП за кмет на София – Ваня Григорова. По думите на депутата трябва и да се побеждава, и да се пада достойно. „Ваня да си гледа Общинския съвет”, призова Вигенин и подчерта, че никой не може сам да спечели.

Целия разговор гледайте във видеото.