По думите му не би трябвало да има нови преговори преди ротацията, но това е теоретично възможно

Вероятно е имало предложения от различни партии за министри, но решенията са вземани от Мария Габриел и Николай Денков. Отхвърлени са доста кандидати. Калин Стоянов е експертна консенсусна фигура. Главният секретар на МВР не знаех как се казва преди да дойда тук. Не е нормално българската полиция жестоко да бие хора без причина. Логичен ход е оставката на министъра на вътрешните работи. Това каза зам.-председателят на ПГ на ПП–ДБ Владислав Панев за „Офанзива с Любо Огнянов”.

НОВА РАЗМЯНА НА РЕПЛИКИ: Спорът за вътрешния министър противопостави управляващите формации (ОБЗОР)

Според него при раздробен парламент е нормално да се търсят нетипични мнозинства. "Правителството работи при трудни условия, доверието между партньорите не е на особено високо ниво. Резултатите са добри, например повишената перспектива пред кредитния ни рейтинг. Важно е реформите да се случват по-бързо, това ще бъде основание кабинетът да продължи да съществува в този си вариант. Иначе избори също ще са вариант", коментира той. 

По думите му не би трябвало да има нови преговори преди ротацията, но това е теоретично възможно. "Не мисля, че трябва да има "златни кокошки", без които не може да съществува. При ротацията трябва да се види много внимателно кои министри какво са свършили. През 2024 г. ситуацията в Европа предполага по-висок дефицит. Максималният осигурителен доход ще бъде дискутиран. Според мен твърде честото му повишаване е проблем", заяви Панев.

Относно дерогацията той обясни, че държавата би трябвало да има капацитет да поеме ръководството на рафинерията. "Проблеми с доставките щеше да има, ако дерогацията бе отпаднала за три дни. 1 март е доста по-разумен срок. 

Целия разговор гледайте във видеото.