Осиновените котки спечелват сърцата на новите си стопани

Мисията на Шана Олфенкамп е да спасява котки, които са останали на улицата след началото на войната в Украйна и да им намери нов дом в САЩ, предават от Voice of America (VOA). Тя вече са спасила повече от 50 животни и е осиновила две котки от Украйна. Шана споделя, че е искала да бъде част от доброволците, които отиват в страната, за да помогнат на животните, които също страдат от военните действия.

Олфенкамп се обръща към британската организация "Breaking the Chains", група ветерани, които спасяват животни във военни зони. 

Нова система помага на домашните любимци да общуват с хората (ВИДЕО)

"Имаше животни с изгаряния от фосфорни бомби и огнестрелни рани", разкзазва тя за това, което е видяла в страната.

Работейки в приют в централна Украйна, Олфенкамп предлага да вземе животни оттам и да им търси дом в Съединените щати. Всички спасителни и транспортни разходи се финансират с частни дарения. Шана разказва, че хората изпращат различни суми. Средствата, които са необходими за транспортирането на котка от Украйна до САЩ са около 600 долара.

Във Вашингтон интерес за любителите на котките представлява местно кафене, в което можеш да изпиеш една напитка в компанията на пухкавите животинки. Три от котките, които Шана е трансптортирала от Украйна чакат своите нови собственици. За тях Олфенкамп разказва с огромна обич. 

Евакуирана израелска певица се завърна, за да спаси котките си (ВИДЕО)

Нина Кардило е една от осиновителките. Тя споделя, че е сърцераздирателно, че хората в Украйна не само трябва да напуснат домовете си, но и да оставят домашните си любимци не по собствено желание.

Осиновените котета в САЩ спечелват сърцата на своите нови собственици, които се грижат за тях с много любов, разказват от Voice of America (VOA).

 

Източник: Voice of America (VOA)