76-годишният Шварценегер каза, че причината за задържането му на летището в Мюнхен е била „гореща нощ" с приятелката му

Арнолд Шварценегер продаде часовника, заради който беше задържан от митническите власти в Германия, съобщи ДПА. Луксозната вещ на актьора и бивш американски политик беше продадена за 270 000 евро на благотворителен търг. 

Аукционът е организиран за набиране на средства в подкрепа на климатични инициативи.

Първоначалната цена на часовника на Шварценегер е била 50 хил. евро, предаде БТА.

По време на големия търг в Кицбюел, Австрия Арнолд Шварценегер омаловажи скорошния си сблъсък с митниците в Мюнхен. Звездата от „Терминатор“, който беше задържан на летището заради скъп часовник в сряда, даде началото на наддаването с думите: „Искам да кажа, че винаги започваме нещата с много драма. Може ли да повярвате, че бях с белезници?“, пише 
vesti.bg.

76-годишният Шварценегер казва, че задържането не е било заради часовника или митническата служба, а защото е имал „гореща нощ“ с приятелката си Хедър Милиган. Въпреки че шегата изглежда изненада някои от присъстващите, актьорът продължи с думите: „Не е за вярване, но жената на митницата каза: „Ако не се държите прилично, ще ви сложа белезници". Казах си, че предложението е страхотно, защото обикновено плащам 500 долара за това".

Бившият губернатор на Калифорния се пошегува още, че след като служителите на митницата открили скъпия часовник в багажа му, започнали да търсят втори, но така и не открили такъв. „Не можаха да го намерят, защото го криех", каза той.

Задържаха Шварценегер на летище в Германия заради луксозен часовник

Скандалът около задържането на Шварценегер повиши и цената на въпросния часовник. По време на търга тя достигна 293 000 долара, съобщава TMZ. А цялата инициатива на Шварценегер събра над 1,4 милиона долара. Неговите благотворителни търгове набират милиони долари всяка година за образователни програми в САЩ.

Германските митничари освободиха Арнолд Шварценегер

Източник: vesti.bg