Кирил Борисов разказа повече за личността на убития в София

Мартин Божанов-Нотариуса е бил нещо като посредник между хората с много власт и тези с много пари. Лица като него имат връзки навсякъде и имат толкова много информация, че в един момент може да се окажат излишни. Неговата личност е подобна на тази на Петьо Еврото – бившият следовател, замесен в няколко истории за влияние върху съдебната система. Той изчезна преди месеци, въпреки че срещу него започнаха разследвания. Мартин Божанов също е разследван, но няма обвинения. Това каза журналистът Кирил Борисов в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Разстреляха Мартин Божанов - Нотариуса в София

Той посочи, че в службите има много информация за Нотариуса. Журналистът обясни, че съпругата му е била служител в ГДБОП, съдружникът му е бивш съдия, партньорът му е бивш служител на ГДБОП и ДАНС и живеел с жена, която е съдия и бивш прокурор. Борисов посочи още, че Божанов е разкрит от Антикорупционния фонд, който е неправителствена организация.

"Явно не се е страхувал за живота си, тъй като е ходел без охрана", каза още журналистът.

Директорът на Антикорупционния фонд: Много хора имат мотив за убийството на Божанов

Той обясни, че делото “Крашевски” е много старо и засяга бившия нотариус Слави Крашевски. Стига до ВКС и изведнъж изчева. Водило се е разследване за кражбата на документите и  обвинен е бил Мартин Божанов. Не е ясно обаче какво се е случило с делото по-нататък.

Целия разговор гледайте във видеото.