Той коментира и изборната ситуация в САЩ

Като че ли нищо ново не научихме от Владимир Путин за войната или какво е довело до нея. Беше някакъв подиум за изказване на стари тези. Това заяви преподавателят по сравнителна политология в Университета в Бостън Любомир Топалов в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по  NOVA NEWS.

Припомняме, че тази  седмица беше публикувано първото интервю на Владимир Путин пред журналиста Тъкър Карлсън от западна държава след руската инвазия в независима Украйна.

 „Според мен когато се правят такива интервюта, трябва да се задават два въпроса – защо се прави и какво ще научим от него? Ако погледнем интервюто от позицията на духа на демокрацията, идеята за свободата на словото. Всеки да може да даде визия за това какво се случва. От друга страна въпросът е кого точно обслужва това интервю и какво научихме?”, каза Топалов.

Путин: Русия ще се бори за интересите си докрай

Относно старта на процедурата на Върховния съд на САЩ срещу Доналд Тръмп Топалов посочи, че събитията от 6 януари 2021 г., т. нар. щурм на Капитолия, са един от многото елементи, които влизат в правната дискусия на този казус.

„14-ата поправка в третата си част уточнява, че става въпрос за участие във въстание от офицер на САЩ и въпросът, който изниква е дали президента е такъв? Има и други такива подробности, в които в бъдеще съдиите ще трябва да влязат”, твърди преподавателят.

Според него съдебната система е превърната в оръжие за политическо противоборство. „Много от нас, които вярват в идеалите на демокрацията, се надявахме, че това нещо ще отмине някак”, допълни Топалов.

Бивши дипломати в САЩ: Ако изключат Тръмп от вота в Колорадо, това ще повлияе на изборите на национално ниво

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase