В НС трябва да бъде разгледан и случаят „8-те джуджета”, там е ключът, заяви Цветанов

„Нотариуса е имал интерес към активите на КТБ. Тя беше фалирана през 2014 г. Това пише сега в изказванията, направени от Антикорупционния фонд на изслушването на ВСС”. Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в ефира на предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.
 
„Аз не мога да бъда конкретен в тази посока, защото нямам данни за активите, които след това се разпродаваха. Но мисля, че има достатъчно информация, която може да бъде проверена”, каза Цветанов.
 
Той подчерта, че във временната комисия в парламента трябва да бъде разгледан и случаят „Осемте джуджета”, както и назначенията в съдебната система.

Случаят „Нотариуса”: Искат изслушване на бивши главни прокурори и директори на агенции в парламента
 
„Там е ключът. Там са висшите магистрати, които са участвали заедно с Нотариуса”, каза Цветанов.
 
Когато той самият беше вътрешен министър, не му е било докладвано името на Мартин Божанов.

„Нямам подозрения кой е поръчител на убийството му. Той имаше толкова много врагове сред всички тези негови жертви”, каза Цветанов.  

Бившият вътрешен министър коментира и политическата ситуация в страната и предстоящата ротация. Минути преди неговото гостуване в „Офанзива с Любо Огнянов” политическият анализатор Огнян Минчев допусна опцията Денков да остане премиер, а Мария Габриел – външен министър.
 
„Мисля, че това е най-приемливият вариант за всички. Може би само за Габриел няма да е най-доброто. Но все пак ще има европейски избори тази година и целият негатив ще бъде понесен от нея като министър-председател. Ако остане Денков, по време на кампанията ще наблюдавахме това, което видяхме на местните избори – атаките на ГЕРБ бяха много по-остри спрямо министър-председателя Денков и министрите от ПП”, заяви Цветанов.
 
Според него искането за „втори глас навън” е несъстоятелна теза. „Външно министерство представлява страната ни, а не определена политическа сила”, каза Цветанов.
 
Той анализира и репликата на Кирил Петков, че задкулисието стои на първия ред. „За мен това е самопризнание. Няма ново и старо, вече има едно статукво - това е Кирил Петков и всички играчи на първия ред”, каза Цветанов.

За европейските избори, той заяви, че партията му води разговори с други политически формации за съвместно явяване.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase