Юлия Навалная качи тяхна обща снимка

След смъртта на руския опозиционер Алексей Навални съпругата му Юлия пусна пост в социалните мрежи с тяхна обща снимка. Под нея тя написа: „Обичам те”. На кадъра в Instagram се вижда как двамата са допрели глави, докато гледат представление.

В емоционално обръщение към руснаците съпругата на опозиционера се зарече да продължи делото му. Тя призова руснаците да се борят с режима на Владимир Путин в името на свободата.

Междувременно, семейството на Навални продължава да търси тялото му. Официална Москва казва, че причината за смъртта на критика не е известна.

„Преди три дни Владимир Путин уби моя съпруг Алексей Навални. Путин уби бащата на моите деца, отне ми най-скъпото. Най-близкият ми и любим човек”, каза съпруга на Навални.

Съпругата на Навални с първи думи след информацията за смъртта му (ВИДЕО)

Юлия се закани, че ще заеме мястото на съпруга си и да се бори срещу режима в Русия. Тя прикани руснаците да не споделят само мъката ѝ, но също решимостта.

„Моля ви да споделите гнева ми и моята ненавист към тези, които се осмелиха да убият нашето бъдеще. И се обръщам към вас с думите на Алексей - не е срамно да направиш малко. Срамно е да не направиш нищо”, посочи Навалная.

Същевременно майката на Навални продължава да обикаля институциите в сибирския град Салехард. Людмила Навалная не е била допусната в моргата, казаха адвокатите ѝ. После възрастната жена отиде в офисите на следствената служба в града, но и там не успя да се сдобие с информация къде е тялото на сина ѝ.

„Върви разследване. Всичко необходимо ще бъде направено. Не са публикувани резултати, защото няма такива. Въпросът дали тялото ще бъде предадено на роднините не е към нас. Ние не се занимаваме с това, не е работа на администрацията на президента”, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Семейството на Навални търси тялото му (ОБЗОР)

Външните министри на Европейския съюз обсъдиха смъртта на опозиционера на заседанието си в Брюксел. Те се срещнаха със съпругата на Навални и обсъдиха нови санкции срещу Русия заради репресиите срещу всеки с различно мнение от управляващите.

„В последните две години демонстрациите бяха потискани, възрастни жени бяха арестувани и деца изчезваха от училище, защото са казали думата „война”. Алексей Навални плати с живота си тези брутални посегателства срещу свободата в Русия. Неговата смърт и останалото насилие ще предизвикат съответните мерки и нови санкции”, категорично каза външният министър на Германия Аналена Бербок.

Брюксел символично ще промени името на Глобалния санкционен режим на Европейския съюз. Сега той е наричан неформално „европейския закон Магнитски”, а вече ще носи името на Алексей Навални.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТТА НА НАВАЛНИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase