Иван Сечин е издъхнал на 35-годишна възраст

35-годишният син на шефа на „Роснефт” Игор Сечин - Иван, е починал. Информацията съобщи The Moscow Times. Иван Сечин е починал на 5 февруари, но информацията става известна едва днес, след като е вписана в регистрите.

Навални призова Запада за по-строги индивидуални санкции

Иван Сечин е роден през 1989 г. Живее в Москва в сградата, която в разследване на Bloomberg се споменава като „дом на съратници на президента Путин”. Там са живели още шефът на „Роснефт” Игор Сечин, президентът на ВТБ Андрей Костин, милиардерът Генадий Тимченко и бившият шеф на Сметната палата Алексей Кудрин.

По първоначална информация причината за смъртта на Сечин е движение на тромб. Около 4 часа сутринта на 5 февруари 35-годишният Иван се оплакал, че се задъхва, след което загубил съзнание. Баща му, шефът на „Роснефт”, забранил на Следствения комитет и на ФСБ да разследват причините за смъртта на неговия син.

Иван Сечин е работил в „Газпромбанк”, а след 2014 г. се е преместил в „Роснефт”, където отначало е бил зам.-началник на едно от управленията на департамента за шелфови проекти, а след това - първи зам.-директор на департамента за съвмести проекти на шелфовете.
През 2021 г. е декларирал доход от 61,8 млн. рубли.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase