"Механизмите, които досега държаха "сглобката", не са престанали да работят", подчерта бившият говорител на служебното правителство на Гълъб Донев

„Според мен няма да отидем на избори. Никой от тях няма интерес от избори. И всичко е един цирк. На мен поне така ми се струва. Най-вероятно е, че ще вдигаме шум, ще си говорим, ще искаме, няма да си даваме, но ще се стигне до оставка на кабинета и избиране на друг, който ще бъде посочен от Бойко Борисов. Защото именно той е човекът, който трябва да определи посоката на новия кабинет – формално и неформално, защото той е лидерът на най-голямата политическа партия. Това е редът. Президентът взима мандата от Денков, който подава оставка, и го дава на ГЕРБ”. Това заяви в предаването „Офанзива” по NOVA News бившият говорител на служебното правителство на Гълъб Донев Антон Кутев, коментирайки въпроса кое е по-вероятно ротация или избори 2 в 1.

"ПП се усещат слаби. Те знаят, че няма да могат да извиват ръцете по време на самата рулетка. Аз поне не вярвам, че ще го направят. И затова се опитват да го направят преди това, каквото могат да договорят и да вземат в рамките на процеса преди самата ротация", обясни Кутев. 

Нейнски за споровете в "сглобката": Не става въпрос за състезание, а за държавна политика, която трябва да бъде убедителна

"Казвам, че управляващите няма да стигнат до изборите, защото ги е страх от тях. Всички очакваме, че Борисов ще си запази приблизително нивата на подкрепа, която има. И от тази гледна точка, него го е най-малко страх. И той го казва директно, с което най-вероятно е и прав. Докато аз съм убеден, че ПП ще загубят много. ГЕРБ и ДПС не вярвам да загубят съществени нива на подкрепаот тези, които имат в момента. Ще избуят и нови проекти, които не е ясно дали ще са ефикасни или няма да бъдат. И на фона на всичкото това - няма да се стигне до нови избори, защото ще се договорят по други механизми. Същите механизми, които до сега държаха "сглобката", не са престанали да работят", категоричен е той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase