"Не е проведен разговор за това кой министър остава на поста си след ротацията", обясни депутатът

„Март е непредсказуем месец”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS по повод предстоящата ротация на управляващите коалиции и повишаването на напрежението в „сглобката”.

Относно представения документ от страна на ПП-ДБ юристът каза, че няма значение дали го наричат „меморандум” или „споразумение”. „За нас е важно да постигнем съгласие за политиките и реформите”, каза Пандов. Той припомни, че настоящото правителство е сформирано на база на разговори между Мария Габриел и Николай Денков. Всички министри са били одобрени от управляващата коалиция.

Харалан Александров: Не бих се изненадал, ако ПП-ДБ решат да отидат на избори

Относно настояването от ПП-ДБ настоящият премиер Николай Денков да стане външен министър след евентуалната ротация, Пандов каза, че Денков трябва да има своето място в изразяването на тяхната политика и лице извън България. „Нашите партньори имат доверие на комбинацията на Мария Габриел и Николай Денков. Той представляваше България - и по Конституция, и по действащото законодателство имаше тези правомощия и пред света. Външните партньори виждат доверието в стабилността на това управление от споделянето на тези двама души на нашите позиции по света. Могат да бъдат намерени различни форми това да се случи”, заяви депутатът от ПП-ДБ.

Депутатите от ПП-ДБ не били запознати с оценките на министрите, направени от Денко и Габриел. „Не мисля че Денков е променил критиките си към министъра на електронното управление”, обясни Пандов. Той обясни, че не е проведен разговор за това кой министър остава на поста си след ротацията.

Велизар Шаламанов: Има проблем в предоставянето на военна помощ за Украйна

За военната помощ за Украйна депутатът припомни, че България е изпратила 7 000 тона военно снаряжение, но то е било в оперативната отговорност на военното министерство. За БТР-ите ситуацията била различна.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase