Празникът започна с панихида и молебен в храма "Св. Александър Невски"

В центъра на София Националният трибагреник бе издигнат с военен ритуал на Паметника на Незнайния войн. На днешния ден Родината ни чества 146 години от Освобождението на България.

Преди ритуала с панихида и молебен в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ в столицата започна отбелязването на Трети март. Богослуженията в храма са с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Васил Терзиев: Да не забравяме, че свободата ни не е даденост

Премиерът акад. Николай Денков участва в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния войн в София, отдавайки почит пред паметта на загиналите за свободата на България.

Хиляди се събраха на Шипка за националния празник

В тържествените прояви в столицата участваха още вицеприемерът и министър на външните работи Мария Габриел, заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, кметът на Столична община Васил Терзиев, министърът на културата Кръстю Кръстев, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, министърът на енергетиката Румен Радев, Огнян Герджиков, Симеон Сакскобургготски, народни представители, посланици и множество граждани.

 

Тържествената проверка (заря) по случай Националния празник е с начало 18:30 часа на пл. „Народно събрание“. 

ВСИЧКО ЗА ЧЕСТВАНИЯТА НА 3 МАРТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС