Новата посока, в която марката ще се развива стратегически през следващите години, е в т. нар. територия СВЪРЗВАНЕ

Първата бира на България, Каменица, открива бирения сезон с изцяло ново позициониране на пазара. Една от обичаните български марки заема ключово място в сърцата на множество фенове години наред, асоциирайки се с теми като приятелство, футбол, рок музика. Препозиционирането всъщност стъпва на тези основни елементи, като ги надгражда и обединява.

Новата посока, в която марката ще се развива стратегически през следващите години, е в т. нар. територия СВЪРЗВАНЕ - свързване със семейството, с приятелите, с близките, с дома, с това, което ни кара да принадлежим. Това е основната идея, на която е посветена и творческата платформа, под която ще се разгърне комуникацията зад бранда тази година. Тя е изцяло нова за марката и новаторска за бирената категория в България.

„Основната ни цел с новата комуникация зад Каменица е да отправим искрена покана към хората – да ни приемат в домовете и сърцата си, за да създадем атмосфера на споделяне. Вярваме, че Каменица е марката, която може да застане твърдо и истински зад тези ценности, защото те са част от нейното ДНК-а: традиции, семейство, автентичност, история, обич“, коментира Кирил Иванов, Бранд мениджър „Каменица“.

Комуникационната подкрепа зад марката ще се разгърне чрез изцяло нова и различна телевизионна реклама, както и масирана комуникация в дигиталните медии, билборд и радио реклама.

Новият телевизионен клип е сниман на четири различни локации в България със специално подбран режисьорски екип начело с Драго Шолев с дългогодишен и доказан опит в киното. Различната кинематография и документалното усещане във видеото е постигнато заради използването само на естествена светлина и реални хора, а не актьори. Историята е изградена на моменти от ежедневието, в които всеки един потребител може да се припознае, както и различни кадри на дома. В клипа се отличават и специално режисирани кадри за представяне на течността и продукта по нов начин. За тези ефекти от Каменица са работили с известен и доказан бирен стилист от Унгария. Песента, използвана в продукцията, е една от най-легендарните композиции в рок музиката, повлияла стотици музикални артисти след това.

КАМЕНИЦА – ПОВЕЧЕ ЗАЕДНО!